Pages

Monday, November 11, 2013

PTPTN : MASIH DALAM PROSES & MENGHANGATKAN

Bismillahirrahmanirrahim...

Hari ini 11 NOVEMBER 2013 ( ISNIN ) aku mendapat satu mesej dari kawan aku yang juga merupakan salah seorang staf PTPTN cawangan PERAK. Aku fikirkan dia nak sampaikan berita gembira berkenaan dengan permohonan pertukaran pinjaman kepada biasiswa aku. Tapi, tak sangka plak aku dapat mesej berbaur 'sound' daripada dia. dah la malam hari tu ( 7 NOVEMBER 2013 - HARI KHAMIS ) aku dapat panggilan berbaur 'sound' jugak dari pegawai PTPTN. persoalannya kat sini salahkah aku nak tau status permohonan aku?? segalanya bermula time aku mengajukan soalan dalam ruangan facebook PTPTN. rasanya ayat aku berunsurkan soalan bukan aduan. kalau xpercaya cuba tgk pic kat bawah nie..


tak sangka pulak pertanyaan aku dijadikan sebagai aduan. patut la pegawai PTPTN cawangan Perak terus telefon aku malam tu jugak. Aku tau dia dah buat kerja dia, so ok la rasanya memang dia dah tak dak masalah la kan. Dia kata dia pulak kena sound, rasanya kalau dia dah buat xperlu la dia nak kena sound lagi, dia kata unit pelarasan yang belum meluluskan permohonan aku. So, memang dia dah tak dak masalah la kan. Tapi, aku tengok orang lain yang buat lagi lewat dari aku dah pun dapat surat sukacita, tak kiranya la dia buat by hand ke HQ ka ke cawangan ka yang penting dia lagi lewat dari aku. Sebab tu aku tanya status permohonan aku kat FB PTPTN tu. Tak sangka plak jadi macam nie.

Hari nie pulak, buka ja FB, dapat pulak mesej dari salah sorang member aku yang kerja kat PTPTN tu. Nak tau dia kata apa.. hahaha.. tengok la kat bawah nie.. :

Maaf la kawan, aku memang boleh bersabar cumanya aku kan sekarang tengah MENGANGGUR a.k.a Tanam Anggur. So, aku pun buat la kerja nie... sebab dok tengok kawan - kawan post kat FB semua ramai yang dah diluluskan, aku bila lagi walaupun aku tau In Shaa Allah akan diluluskan. Macam aku kata tadi AKU CUMA NAK TAU STATUS PERMOHONAN AKU SAHAJA. hehe.. ok la ingat tak mau buat pun entry nie. tapi dah dua orang berhubung dengan aku berkaitan soalan aku nie makanya aku pun merajinkan la diri aku untuk buat entry nie. maklum la AKU KAN PENGANGGUR... haha.. sebelum tu jom layan video kat bawah nie. rasa - rasanya ada kena mengena tak dengan soalan aku tu... hehehe..


video

Sampai di sini dulu la noh entry aku kali nie... In Shaa Allah kalau panjang umur kita jumpa lagi.. Minta Maaf kepada yang mungkin tersinggung or terasa dengan entry aku kali nie.. aku cuma luahkan PERSOALAN aku sahaja... hahaha.. Bye Wassalam.. Best For All

No comments:

Post a Comment